in

Gmail Hesap Silme İşlemi Nasıl Yapılır?

Gmail hesap silme işlemi ile kullanmakta olduğunuz Google Gmail hesabınızı ve bu hesaba bağlı diğer Google servislerini silebilirsiniz.

Gmail hesabı silme adımları ile isterseniz sadece kullanmak istemediğiniz bir Google servisi silebilir isterseniz de tüm Google hesabınızı kalıcı olarak silebilirsiniz.

Aşağıdaki adımları takip ederek Gmail hesabınızı silebilirsiniz.

1- Gmail hesabınıza giriş yapınız ve sağ üstte yer alan avatara tıklayıp, açılan seçenekler arasından “Google Hesabı” butonuna tıklayınız.

gmail-hesabı-silme

2- Açılan sayfada sol kısımda yer alan “Veri ve Kişiselleştirme” sekmesine tıklayınız.

3- Alt kısımda yer alan “Bir Hizmeti veya Hesabınızı Silin” seçeneğine tıklayınız.

gmaii-hesap-silme

4- Açılan seçenekler içerisinde;

  • Eğer sadece bir Google hizmeti silecekseniz “Bir Google hizmetini silin” seçeneğini tıklayınız. Bu şekilde mail adresinizi kullanmaya devam eder, sadece Google hesabınıza Google Drive, Gmail ya da diğer servislerden herhangi birini silebilirsiniz.
  • Amacınız tüm Google hesabını silmekse, sağ kısımda yer alan “Google Hesabınızı silme” seçeneğine tıklayınız.

Bu seçeneklerden birini tıkladığınızda Google hesabınız kalıcı olarak silinecektir.

Google Hesap Silme Linki

Google hesap kapatma işlemlerine başlamak için https://myaccount.google.com/delete-services-or-account linkine tıklayınız ve silme istediğiniz Google hesabınız ile giriş yapınız.

linkine tıklayınız ve silme istediğiniz Google hesabınız ile giriş yapınız.

Google Hesabı Silme Konusunda Önemli Uyarılar!

  • “Verilerinizi İndirin” seçeneği ile Google hesabı silme işleminden önce tüm verilerinizi yedekleyebilirsiniz.
  • Gmail hesap silme adımının kalıcı olduğunuz ve sildiğiniz Google hesabınızıa bağlı mail adresinizin daha sonra farklı kişiler tarafından kayıt edilebileceğini unutmayınız.
  • Eğer bir şirket hesabı olarak Gmail kullanıyorsanız ve ve bu Gmail hesabını silmek istiyorsanız, Gmail hesabını silme işleminden hemen sonra mail adresinizin değiştiğini kayıtlı kişilerinize, müşterilerinize veya tedarikçilerinize haber verin.
  • Ayrıca sildiğiniz gmail hesabını banka bilgilerinizde kullanıyorsanız, Google hesap silme işlemini tamamladıktan sonra, banka hesabınıza giriş yaparak iletişim tercihlerinizi mutlaka değiştirmenizi tavsiye ederiz. Aksi takdirde, sildiğiniz mail hesabı farklı kişisel tarafından kayıt edilebilir ve kişisel verileriniz bu kişiler tarafından görüntülenebilir.
Selçuk Kara

Yazar

Vargonen Dijital Pazarlama Uzmanı